Kesk fraktsiooni liikmed Tatjana Stolfat ja Vadim Orlov teatasid reedel, et astuvad 11. septembril tagasi. Sel päeval toimub Narva linnavolikogu istung, kus pidi kaalutama Stolfati ja Orlovi umbusaldamist.

Esmaspäeval toimub Narva volikogu linnavolikogu uue esimehe ja aseesimehe valimine.

Stolfati ja Orlovi umbusaldushääletuse algatasid 17. augustil Keskerakonna „Narva hüvanguks“ ja Respekti fraktsiooni saadikud.

Seoses sellega, et Stolfat ise astus tagasi, ei teki nüüd olukorda, kus tema erakonnakaaslased Keskerakonna fraktsioonist „Narva hüvanguks“ võiksid talle umbusaldust avaldada. Keskerakonna põhikirja järgi ei saa hääletada oma erakonnakaaslaste vastu ja avaldada neile umbusaldust.

Stolfat sai Narva linnavolikogu esimeheks 23. märtsil, aseesimeheks valiti Vadim Orlov 20. aprillil. Teine aseesimees on Keskerakonna „Narva heaks“ fraktsiooni kuuluv Natalia Umarova, kellele umbusaldust ei avaldata.

ERR-i teatel kandideerib uuest koalitsioonist linnakogu esimehe kohale Marina Šurupova (“Narva hüvanguks“), aseesimehe kandidaadiks esitatakse Vladimir Žavoronkova (Respekt).

Augustis otsustasid fraktsioonid Respekt ja Narva Heaks (hiljem ümber nimetatud Keskerakonna fraktsiooniks „Narva hüvanguks“) luua Narvas uue koalitsiooni. Mõlemas fraktsioonis on üheksa saadikut ehk koalitsiooni toetab 18 linnavolikogu liiget.