Marin põhjendab lahkumist uue ametiga, vahendab Yle Uutiset.

„Olen tohutult tänulik kõigile, kes on valimistel minu poolt hääletanud. Otsus ei olnud lihtne, aga ma usun, et see on õige,“ ütles Marin pressikonverentsil.

Marin selgitas, et ei ole Soomest ära kolimas, aga töö toimub välismaal.

„Tööd on võimatu ühendada rahvaesindaja töö tegemisega,“ ütles Marin. „Ma võin töötada Soome heaks ka muudes ülesannetes. Sellest ametist on kasu kogu Soome seisukohast.“

Marin nimetati Suurbritannia endise peaministri Tony Blairi instituudi strateegiliseks nõuandjaks. Tegemist on rahvusvahelise mittetulundusorganisatsiooniga, mis nõustab valitsusi ja poliitilisi juhte strateegilistes poliitilistes otsustes ja poliitika elluviimisel.

Instituut baseerub Londonis ja see tegutseb enam kui 30 riigis. Blair asutas selle 2016. aastal.

Marin ei välistanud tulevikus valimistel kandideerimist. Eurovalimistel kandideerimist ta ei kommenteerinud.

Eelmisel reedel pidas Marin Jyväskyläs sotsiaaldemokraatide kongressil hüvastijätukõne erakonna juhina.

Kõnes ütles Marin, et keerab elus uue lehekülje, aga jäi pigem mulje, et uus lehekülg tähendab naasmist Eduskunta realiikmeks, mitte sealt sootuks lahkumist.

„Mul endal keerab nüüd elus ette uus lehekülg. Mõnikord tuleb vanast loobuda, et asemele saaks tulla midagi uut. Aga ma ei kao täielikult, vaid tulen tagasi rivvi teie kõrvale,“ ütles Marin oma kõnes.

Kõne järel pidi Marinil olema pressikonverents, aga ta jättis selle ootamatult ära ega andnud kogu nädalavahetuse mingeid kommentaare.