Türgi teatel tabas Kırklareli maakonnas Bulgaaria ja Kreeka piiri lähedal asuvat puhkeala äkiline tulvavesi, mis viis endaga kaasa mitu inimest. Päästeti kuus ja hukkununa leiti kolm inimest, kolme otsiti kolmapäeva hommikuse seisuga endiselt. Üle ujutati ka osa Istanbuli elurajoonidest, sulgedes osa metroost ja jättes lõksu ühes raamatukogus viibivad lugejad. Riigi katastroofiamet hoiatab, et riigi lääne- ja edelaosas on endiselt oodata äärmuslikke ilmaolusid koos tugeva vihmasaju, äkktulvade ja äikesetormidega.

Kreekas sulges vihmasadu teisipäeval liikluse 85 000 elanikuga Volosi linnas ning üle ujutati ka turistide seas populaarne Skiathose saar. Volosis on hukkunud vähemalt üks inimene, kellele kukkus peale kokkuvarisenud müür, veel viis inimest jäi kadunuks. Teateid tuleb ka merre uhutud autodest ja katkenud maanteeühendusest, Skiathose lennuväljal on maandumine võimatu. Uus katastroof tuleb Kreekas pärast hiljutist kuumalainet ja maastikupõlenguid, kus hukkus üle 20 inimese.

Volos, Kreeka, 6. september

Bulgaarias teatati teisipäeval vähemalt kahe inimese hukkumisest, kes kukkusid Tsarevo asula lähistel autoga jõkke. Veel kaht autos viibinud inimest otsitakse. Burgase maakonnas jäi mitu linna ilma elektrita. AFP märgib, et üleujutused on Musta mere regioonis ebaharilikud, kuid muutuvad Bulgaarias järjest sagedamaseks nii kliimamuutuse tagajärgede kui taristu lagunemise tõttu.

Bulgaarlased sikutavad välja Musta merre uhutud autot