Manöövrid toimuvad ettevalmistuse raames rahvusvahelisteks rahuvalvemissioonideks Armeenia kaitseministeeriumi rahuvalvebrigaadi õppekeskuse Zar baasil. Teates öeldakse, et harjutatakse stabiliseerimisoperatsioone, vahendab Meduza.

Armeenia kaitseministeerium teatas, et õppuste eesmärk on rahuvalveoperatsioonide raames rahvusvahelistel rahuvalvemissioonidel osalevate üksuste koostöö taseme tõstmine ning kogemuste vahetamine juhtimis- ja taktikalise kommunikatsiooni alal.

Tänavu jaanuaris ütles Armeenia peaminister Nikol Pašinjan, et Armeenia ei pea otstarbekaks Venemaa juhitava Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsiooni (KJLO) õppuste korraldamist oma territooriumil sel aastal. Hiljem ütles ta veel, et Jerevanil on tekkinud mulje, et see organisatsioon „lahkub Armeeniast“. Ta pidas võimalikuks, et Armeenia võib langetada otsuse KJLO liikmesuse lõpetamise või külmutamise kohta.

Intervjuus Itaalia ajalehele La Repubblica ütles Pašinjan, et tema arvates oli Armeenia julgeolekualane sõltuvus Venemaast viga.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov teatas täna, et Armeenia selline kavatsus kutsub esile valvsust.

„See kutsub esile valvstust, sellised uudised, eriti praeguses olukorras. Me analüüsime seda uudist põhjalikult,“ lausus Peskov.