39-aastase Tarrio advokaadid teatasid, et kaebavad ringkonnakohtunik Timothy Kelly langetatud otsuse edasi, vahendab Reuters.

Tarrio mõisteti varem süüdi mässuõhutamisvandenõus oma rolli eest Kapitooliumi rahutuste kavandamisel, millega püüti takistada kongressi president Joe Bideni valimisvõitu Donald Trumpi üle kinnitamast.

Tarrio advokaadid väitsid, et kuna ta 6. jaanuaril Washingtonis ise kohal ei viibinud, ei olnud tal rahutustele otsest mõju.

Kohtunik oli aga teist meelt: „Härra Tarrio oli selle vandenõu lõplik juht, lõplik isik, kes organiseeris, keda motiveeris revolutsiooniline innukus.“

Prokuratuuri sõnul oli Tarrio Proud Boysiga endiselt kontaktis ja jälgis nende tegevust.

„Ta oli omaette tasemel,“ ütles abiprokurör Conor Mulroe, lisades, et Tarrio oli Proud Boysi liikmete hulgas ainulaadselt mõjukas tegelane.

Prokuratuur nõudis Tarriole 33-aastast vanglakaristust, väites, et ta aitas rünnakut Baltimore’ist suunata. Kaitse palus piirduda 15 aastaga.

Eelmisel nädalal mõistis kohtunik Kelly teise Proud Boysi juhi Ethan Nordeani 18 aastaks vangi. Sama pika vabadusekaotuse sai mais ka organisatsiooni Oath Keepers asutaja Stewart Rhodes.

Tarrio ütles kohtus, et kahetseb oma tegevust. Ta ütles, et tal on äärmiselt häbi ja ta on pettunud vägivalla pärast korrakaitsjate vastu, ning lisas: „See, mis 6. jaanuaril juhtus, oli rahvuslik häbi.“

Kapitooliumi ründamisega seoses on vahistatud üle 1100 inimese. Vähemalt 630 on end süüdi tunnistanud ja vähemalt 110 on kohtus süüdi mõistetud.