Heategevuskampaania ühe korraldaja Ruslan Trochynskyi sõnul on ta väga tänulik tuhandetele inimestele, kelle rahalise panuse abil on võimalik rajada ja esmavajalikuga sisustada Ida-Ukrainas koolidele mitmed pommivarjendid. „Eesti inimestel jätkub endiselt kaastunnet ja abivalmidust Ukraina rahva suhtes ning annetusraha kogunes rohkem kui me loota julgesime. Kui algselt oli plaan rajada varjendid Dobropillya linna koolidele, siis nüüd saame ka mõne teise asula laste turvalisusesse panustada,“ ütles Trochynskyi.

Annetuskampaania viis läbi ja kogutud raha edastab Ukrainasse Ruslan ja Terje Trochynskyi asutatud MTÜ Kultuuride Ristmik koostöös Eesti ja Ukraina riiklike institutsioonide ja usaldusväärsete mittetulundusorganisatsioonidega. Pommivarjendite ehitamise ja sisustamise projekti viivad kohapeal koos linnavõimudega ellu Ukraina sotsiaalse ühisrahastusplatvormi „Moe misto“ (Minu linn) ja linnas tegutseva MTÜ „Loome Dobropillya“ esindajad.

„Rindele lähemates piirkondades asuvatesse koolidesse pommivarjendite rajamine on neile lastele pikas perspektiivis saadava hariduse kvaliteedi, lühikeses perspektiivis aga elu ja surma küsimus,“ selgitas Ruslan Trochynskyi heategevusprojekti olemust. Septembri keskel sõidab Trochynskyi, kes on ka ise Dobropillyast pärit, kohapeale projekti käiguga tutvuma.