Kim sõidab allikate sõnul ilmselt oma soomusrongiga Pyongyangist Vladivostokki.

Putin tahab allikateks olnud ametiisikute sõnul, et Kim nõustuks saatma Venemaale suurtükimürske ja tankitõrjerakette, ning Kim sooviks Venemaalt tehnoloogiat satelliitide ja tuumajõul liikuvate allveelaevade jaoks. Samuti tahab Kim toiduabi.

Ametnike sõnul toimub kohtumine Kaug-Ida föderaalülikoolis Vladivostokis ida majandusfoorumi ajal, mis leiab aset 10.-13. septembril.

Kolmapäeval hoiatas Valge Maja, et Putin ja Kim on vahetanud kirju võimaliku relvatehingu kohta. USA julgeolekunõukogu esindaja John Kirby ütles, et kõrgetasemelised läbirääkimised sõjalise koostöö üle Venemaa ja Põhja-Korea vahel edenevad aktiivselt.

Augusti lõpus sõitis umbes 20 Põhja-Korea ametnikust koosnenud delegatsioon, millesse kuulusid ka juhtkonna julgeoleku eest vastutavad ametnikud, rongiga Pyongyangist Vladivostokki ja lendas sealt Moskvasse, mis viitab sellele, et Põhja-Korea võtab Kimi visiiti tõsiselt. Reis kestis allikate sõnul umbes kümme päeva.

Ühe ametniku sõnul on Kimi üks võimalik külastuspaik ka Vostotšnõi kosmodroom. Võimalik on ka, et Kim külastab Moskvat.

Ametnike sõnul küpses Kimi visiidi idee Venemaa kaitseministri Sergei Šoigu külaskäigu ajal Pyongyangi. Allikad teatasid, et Kim pakkus Šoigule võimalusi suuremaks sõjaliseks koostööks ja küsis, kas Putin ei võiks Põhja-Koread külastada. Šoigu tegi selle peale ettepaneku, et Kim külastaks Venemaad.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ei kinnitanud Putini ja Kimi kohtumise ettevalmistamist.

„Ei, ei saa,“ vastas Peskov palvele kinnitada informatsiooni Kimi eesseisva visiidi kohta Venemaale, vahendab Interfax.

„Meil ei ole teile sellel teemal midagi öelda,“ lisas Peskov.