„Täna õhtul oli esimese leedi test COVID-19 suhtes positiivne. Praegu on tal ainult kerged sümptomid. Ta jääb oma koju Delaware'is asuvasse Rehoboth Beachi,“ ütles esimese leedi pressiesindaja Elizabeth Alexander avalduses.

President Joe Bideni test oli Valge Maja teatel negatiivne.

Eelmisel suvel oli esimese leedi test Covid-19 suhtes positiivne, kui ta augustis Lõuna-Carolinas puhkas. President Joe Bideni test oli positiivne eelmise aasta juulis. Mõlemad nakatusid uuesti vahetult pärast ravi COVID-19 ravimi Paxlovidiga.

Üks valitsuse ametnik ütles eelmisel kuul CNN-ile, et Valge Maja protokollides ei ole muudatusi, isegi kui mõned eksperdid hoiatasid, et haigestumiste arvu suurenemine võib tähendada, et mõned kõrge riskiga isikud peavad kandma maski, et vältida Covid-nakkuse levikut.

Valge Maja pressiesindaja Karine Jean-Pierre ütles juulis ajakirjanikele Valge Maja infotelefonis, et kõiki, kes kohtuvad presidendiga, testitakse endiselt enne kohtumist Covid-19 suhtes, pärast seda, kui Iisraeli presidendi Isaac Herzogi delegatsiooni liikmete testid olid enne kahepoolset kohtumist positiivsed.

„Meil on testimisprotokollid, kui keegi kohtub presidendiga,“ ütles Jean-Pierre toona. „Nii et ma võin teile öelda, et igaüks, kes kohtub presidendiga, teeb tõepoolest teste. Mina teen seda. Me kõik teeme seda.“