Kallas teatas esmaspäeva õhtul ühismeedias, et on alati olnud aus ja läbipaistev ning oma majanduslikud huvid korrektselt deklareerinud. „Deklaratsioonid on olnud kõigile näha, sest mul ei ole midagi varjata,“ ütles Kallas.

„Nõiajaht, mida opositsioon mulle korraldab minu abikaasa äripartneri tegevuse tõttu, on ületanud taluvuse piiri,“ sõnas ta.

Kallas kirjutas, et täna üllatasid riigikogu erikomisjonis opositsiooni liikmed teda küsimusega, mis päeval täpselt ta sõlmis laenulepingud oma abikaasaga. „Ma küll ei mõista, kuidas see üldse teemasse puutub, aga näitamaks, et mul tõesti pole midagi varjata, saatsin just komisjoni liikmetele abikaasa firmale antud laenulepingu ja selle lepingu kaks lisa.“

Ta lisas, et teeb selle sammu täie teadmise juures, et EKRE, Isamaa ja Keskerakonna poliitikuid võib tema samm üllatada, millest nad Kallase hinnangul end kõigutada ei lase. „Opositsioon langetas oma kohtuotsuse minu osas juba ammu ja faktid ning tõendid ainult segavad neid nende tegemistes,“ lisas ta.

Esmaspäeval osales peaminister Kaja Kallas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni erakorralisel istungil, kus muuhulgas päriti talt 350 000 euro suuruse laenu kohta, mille ta andis oma abikaasa Arvo Halliku ettevõttele Novaria Consult. Komisjonis paluti näha ka Kallase laenulepingut, mille ta nüüd komisjoni liikmetele saatis.