1. septembril avati osaliselt liiklusele Pronksi-Raua, Pronksi-Gonsiori ja Pronksi-Kunderi ristmikud. Seoses sellega muudeti ajutiselt Gonsiori tänava liikluskorraldust. Gonsiori tänava muutsuunarada hakkab teenindama linna sisenevat liiklust ning Raua ja Kunderi tänav kesklinnast väljuvat liiklust.

Esialgse plaani kohaselt jääb ajutine liikluskorraldus kehtima kuni 15. septembrini. Hiljemalt selleks ajaks avatakse osaliselt Pronksi tänava Tartu maantee ja Raua tänava vaheline lõik 1+1 sõiduraja ulatuses. Linnavalitsusest märgiti, et Tartu maantee ja Pronksi tänava ristmiku avamine sõltub betooni kuivamisele kuluvast ajast.

Autoliiklusele avatakse 3. septembri õhtul Põhja-Tallinnas asuv Vana-Kalamaja tänav, mille rekonstrueerimine on lõpusirgel. Seoses tänava avamisega taastus bussiliini nr 3 tavapärane liikumistee. Ehitustööd lõppesid kuu alguses ka Liivalaia ja Tehnika tänaval.

Vaata kaardilt, millised tänavad avati 1. septembrist ja milliste ristmike avamist peab veel ootama.

Kesklinna Vene Gümnaasiumi ja Tallinna 21. Kooli juurde pääsemiseks soovitatakse kasutada järgmisi marsruute: Gonsiori-Pronksi-Kunderi või Gonsiori-Pronksi-Raua.

Abilinnapea Vladimir Svet on varem tõdenud, et paljudel olulistel ristmikel ja tänavatel kooliaasta alguseks ehitustööd läbi ei saa. Ta selgitas, et oktoobri alguses avatakse Ahtri tänav ja oktoobri lõpuks peaksid läbi saama suuremad tööd Jõe ja Pronksi tänaval, mis ühtlasi tähendab, et Narva maantee ja Jõe tänava ristmik avatakse liiklusele. Hobujaama ja Kaubamaja ristmikud, mis on Sveti hinnangul kõige olulisemad, on plaanis avada alles novembri teises pooles.

Trammiliinidest taastusid esimesena number 2 ja 4, mis alustasid sõitmist 1. septembrist. Liinid number 1 ja 3 on praeguse plaani järgi kavas sõitma lasta 1. oktoobril. Taastusid ka bussiliinide number 3, 40 ja 55 tavapärased teekonnad, ent siiski on üle kahekümne bussiliini, mis jätkavad ajutistel marsruutidel sõitmist ehitustööde lõpuni.

Oktoobri alguses tekib samuti võimalus paremini liigelda Tondi raudteeülesõidu juures mööda Kotka ja Tondi tänavat.