Rohkem kui 230 000 inimest on elektrita, kuna torm on langetanud elektriliine ning ujutanud üle tänavaid. Ranniku lähedal on osa maju kuni katuseni vee all ning teatud piirkondades võib torm tekitada kuni 4,9 meetri sügavusi üleujutusi. Sisemaal on tugevad tuuled hävitanud liiklusmärke.

„Meil on maha langenud mitu puud, praht teedel, ärge tulge,“ teatas tuletõrje- ja päästeosakond Cedar Keys, kus mõõnamõõtur mõõtis tormilaine kõrguseks kaks meetrit. Tormi tõttu uputab suurem osa kesklinnast ning saarel plahvatavad propaanipaagid, vahendavad päästjad.

Orkaan muutis Tampa tänavad jõgedeks ning ujutas üle Florida pealinna Tallahassee. Rannikualadel elavatel inimestel paluti evakueerida, kuna Idalia sai Mehhiko lahe soojade vete tõttu veelgi jõudu juurde.

Teisipäeval kasvas Idalia teise kategooria orkaaniks ning jõudis kolmapäeval kolmandasse kategooriasse. Samal päeval tugevnes torm neljanda kategooria orkaaniks, kuid nõrgenes seejärel tagasi kolmanda kategooria juurde.

Tallahassee riiklik ilmateenistus nimetas Idaliat enneolematuks sündmuseks, kuna Big Bendiga külgnevat lahte pole varem suuremaid orkaane läbinud. Florida tegeleb endiselt eelmise aasta orkaani Iani põhjustatud kahjudega ning kardab ka see aasta katastroofilisi tagajärgi.

Eelmisel aastal suri orkaan Iani tõttu 150 inimest. Viienda kategooria orkaan kahjustas 52 000 ehitist, millest peaaegu 20 000 hävis või sai tõsiselt kannatada.