Kesk-Eesti politseijaoskonna menetlusgrupi juht Jaan Aas rääkis, et narkootikume vahendanud meheni viis Raplamaal Tallinna-Viljandi maantee ääres ühe mahajäetud kuuri juurest leitud kahtlane pakk. „Kuuri juurest tõusis suitsu, mida oli maanteele näha. Sellele reageeriti ning ümbrust kontrollides leidsid politseinikud kahtlase paki tundmatu ainega, mis kiirtesti järgi oli kokaiin,“ rääkis Aas.

Kuna aine kogus viitas, et see pakk ei olnud seal juhuslikult, jäi politsei piirkonda jälgima, et näha, kas keegi tuleb sellele järele. 26. augustil pidas politsei seal läheduses kinni 43-aastase mehe, keda nüüd kahtlustatakse kokaiini vahendamises. „Tegemist on Läti kodanikuga ning on alles selgitamisel, kas konfiskeeritud ligi 1 kg kokaiini oli mõeldud Eesti või Läti turule või mujale,“ lisas Aas.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb narkootilise aine käitlemist. Esmaspäeval, 28. augustil võttis kohus mehe prokuratuuri taotlusel ka vahi alla.

„Nii suure narkokoguse puhul on põhjust eeldada, et tegevus on organiseeritud, mistõttu pidas prokuratuur vajalikuks kahtlusaluse vahistamist taotleda,“ selgitas Lääne ringkonna abiprokurör Merje Turjakas. „Hoolimata sellest, millisele turule narkootikumid mõeldud olid, hoiti narkootilise aine tabamisel ära tuhandeid narkodoose, mis toonuks kahju tarvitaja tervisele,“ lisas Turjakas.

Kriminaalmenetlust viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.