„Me ei tohi mitte ühelgi hetkel unustada, et oleme eelkõige inimesed. Ka meie, ajakirjanikud, vaatamata, mida meist räägitakse ja vaatamata, mida oleme mõnikord ka ära teeninud. Meil on tunded ja unistused, isiklik elu ja valulävi, me nutame ja naerame, me vihastame ja pettume, me eksime ja vabandame. Me suudame olla üleolevad kivinäod ja allaheitlikud kodanikud. Ja kindlasti ka kõike muud, mis jääb nende kahe hoiaku vahele,“ kirjeldab Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald Eestis esmakordse lavaõhtu tausta.

„29. septembri õhtul KUMUs räägivad meie ajakirjanikud lugusid iseendast. Neil pole kohustust hoida või kanda ametlikku rolli või maski. Meie ajakirjanikud vaatavad publikule otsa ja räägivad lugusid, mida keegi pole varem nii ulatuslikult ja sügavalt avanud. Kõik lood on isiklikud, vähemalt suures osas. Samas on kõik lood seotud ka tööga, vähemalt mingis osas. Sest selline ongi meie elu, kus emotsionaalne valmisolek saadab igat sammu ja hingetõmmet,“ lisab ta.

Delfi ja Eesti Päevalehe erikorrespondent Peep Pahv räägib viimaste aastate raskest valikust korvpallitreeneri ning ajakirjaniku ameti vahel; Eesti Naise ja Tervis Plussi peatoimetaja Heidit Kaio otsib vastust küsimusele: „Kelle oma on minu mees?“; Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler jutustab kadunud pojast ja hilisemast leiust; Eesti Ekspressi kohtuteemade juht Tarmo Vahter tutvustab ootamatuid avastusi arhiividest; venekeelse Delfi peatoimetaja Andrei Šumakov räägib emotsionaalsest teekonnast Venemaalt Eestisse; venekeelse Delfi reporter Roman Staropopov meenutab dramaatilisi vaatepilte Ukraina hävitatud külades; Delfi Meedia uuriva- ja faktikontrolli üksuse juht Holger Roonemaa räägib suurtest rahvusvahelistest skandaalidest ja Eesti Päevalehe vanemtoimetaja Kärt Anvelt kirjeldab elu saladuste, ohtude ja pingete keskel. Iga esinemine on ühtaegu väga isiklik ja samal ajal ka ühiskondliku kaaluga.

Tekste aitab sättida Eero Epner.

Piletid on saadaval SIIT.