Zelenskõi märkis, et valimiste ärajätmine võiks õõnestada Ukraina toetust USA-s. Samas keelab praegune seadus Ukrainas sõja ajal valimiste korraldamise. Seega tuleb presidendi sõnul muuta valimisseadust ja paluda partneritelt viie miljardi dollari suurust toetust, sest võlgade toel Ukraina tema sõnul valimisi korraldama ei hakka. „Ja kõige olulisem, võtame ühise riski – vaatlejad peavad olema ka kaevikus,“ märkis Zelenskõi.

Ta lisas, et valimisõigus tuleb tagada ka 7 miljonile välismaal viibivale kodanikule. Edasilükkamist ta õigeks ei pea. „Ma ei tahaks fantaseerida, et oleme ilma valimisteta kolm, viis, seitse aastat,“ ütles Zelenskõi.

Intervjuus rääkis ta ka Krimmi vabastamisest, öeldes, et selle poliitiline „demilitariseerimine“ on parem kui sõjaline hõivamine. „Kui me jõuame Krimmi halduspiirile, usun, et on võimalik poliitiliste vahenditega jõuda Venemaa demilitariseerimiseni Krimmis,“ ütles Zelenskõi, kelle sõnul aitab see vähendada inimohvreid.

Igaõhtuses telepöördumises lisas Zelenskõi, et tulekul on otsused armee tugevdamiseks. „Sõjaline juhtkond peaks aktiivselt valmistama ette taristut uute Ukraina lennukite vastuvõtmiseks,“ ütles ta. „Diplomaadid peaksid partneritele aktiivsemalt selgitama kõike, mida meie sõdurid vajavad.“

Jaga
Kommentaarid