New York Timesi allikate sõnul on pommiplahvatus kõige tõenäolisem versioon, ehkki kaalutakse ka näiteks kütuse saboteerimise võimalust. Lisatakse, et kõik hinnangud on esialgsed.

USA lehed märgivad siiski, et luuresatelliidid ei leidnud õhutõrjerakettide väljatulistamise kohta ühtki tõendit. Samal ajal on Reuters ja Financial Times vahendanud teiste lääne ametnike ütlusi, kes räägivad just õhutõrjeraketist. Samale võimalusele viitas kolmapäeva õhtul Wagneri kanal Grey Zone, ehkki tegu on oletusega.

New York Timesi allikad lisavad, et USA ja Euroopa riikide hinnangul tellis tapmise Vladimir Putin isiklikult ja Prigožin oli tõenäoliselt pardal. Tema surmast siiski lõplikult kinnitatud ei ole ja ta keha kohta tehakse DNA-analüüs.

Vene juurdluskomitee ei ole pommiplahvatuse kohta ametlikult seni tõendeid leidnud, ehkki Telegrami kanalis Shot väidetakse vastupidist. Teine Telegrami kanal Mash teatab, et uuritakse ka lõhkeaine ja laskemoona hooletu käitlemise versiooni, kuna maapinnalt leiti ka käsitulirelvi ja -granaate. Moskovski Komsomolets kordab varem Kremli-meelses kanalis Rõbar avaldatud versiooni, et lennuk vajas alles hiljuti tõsisemat remonti.