Metaprinti tootmishoone ja kontor asuvad Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval. Delfi sai Martti Lemendikuga ennelõunal jutule sealsel parkimisplatsil. Vahetust intervjuust ettevõtja keeldus.

„Saate kommentaari, aga kirjalikult,“ kostis Lemendik. Miks mitte praegu? „Ei, ei, ei. Kirjalikult,“ rääkis Lemendik ja kiirustas kontorihoone poole. „Ootan ära lugupeetud meediakanalite kõik küsimused ja siis panen vastuse ilusasti kokku. Usun, et väga paljud küsimused langevad kokku. Nii teie huvi kui ka Postimehe või kellegi teise. Ma arvan, et väga aus oleks see, kui ma teeksin töö ära ühe korra,“ märkis ta ja tõmbas hoone ukse ajakirjaniku nina ees kinni.

Ka Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik ega Stark Logisticsi tegevjuht Kristjan Kraag pole kõnedele vastanud. Halliku firmale Novaria Consult kuulub 24,8 protsenti Stark Logisticsist.

Metaprinti ja Stark Logisticsi sümbioosi ilmestab eredalt seegi, et kui Delfi täna hommikul Suur-Sõjamäel oli, sõitis Metaprinti alalt välja just Stark Logisticsi logodega reka.

Reka asub Metaprinti hoone juurest teele.

ERR kirjutas eile, et Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics on hoolimata valitsuse kriitikast Venemaaga äri ajavate ettevõtete kohta jätkanud Ukraina sõja ajal Venemaaga seotud tegevust.

Firma tegevjuht Kristjan Kraag sõnas pressiteate vahendusel, et ettevõttel ei ole alates sõja algusest olnud Venemaal ühtegi sealset klienti. „Ettevõttel, mis teostab logistika planeerimist ja vedusid, on tänaseni Eesti klient Metaprint, millel on Venemaal aerosoolpakendi tehas, mille tegevuse lõpetamist on selle omanik Eesti meedias kogu aeg avalikult kommenteerinud,“ toonitas ta. „Pärast sõja puhkemist oleme ainult Metaprinti varasemate rahvusvaheliste lepingute täitmist ja vara transporti toetanud ning ka nendes tegevustes lõppeb Stark Logisticsi roll käesoleva aasta septembriga. Keegi pidi ka selle kurva töö ära tegema.“

„Tahan rõhutada, et minu abikaasal ei ole Vene föderatsiooni ettevõtjatest kliente,“ kirjutas Kaja Kallas eile päeval Facebookis.

„Olen jätkuvalt seisukohal, et igasugune kaubandus ja äritegevus Venemaaga peab olema lõppenud niikauaks, kuni kestab Venemaa sissetung Ukrainasse,“ ütles valitsusjuht. „Mu abikaasal on osalus logistikafirmas. Ta on selgitanud, et see ettevõte aitab lõpetada ühe oma Eesti ettevõttest kliendi tootmistegevust Venemaal kooskõlas seaduste ja sanktsioonidega. Kõik täpsemad küsimused tuleb esitada nendele ettevõtetele.“