Sügise tulekuga hakkavad Tallinna kesklinna erinevad teetööd vaikselt valmima. Svet sõnul on 1. septembril plaanis liiklusele avada järgmised tänavad ja ristmikud: Vana-Kalamaja, Liivalaia, Tehnika ja Rohu tänavad ning Pronksi-Raua, Pronksi-Kunderi ja Pronksi-Gonsiori ristmikud. Septembri keskel lõppevad peamised tööd ka Tartu maantee ja Pronksi ristmikul, märkis ta.

Siiski paljudel olulistel ristmikel ja tänavatel kooliaasta alguseks ehitustööd läbi ei saa, tõdes Svet. Ta selgitas, et oktoobri alguses avatakse Ahtri tänav ja oktoobri lõpuks peaksid läbi saama suuremad tööd Jõe ja Pronksi tänaval, mis ühtlasi tähendab, et Narva maantee ja Jõe tänava ristmik avatakse liiklusele. Hobujaama ja Kaubamaja ristimikud, mis on Sveti hinnangul kõige olulisemad, on plaanis avada alles novembri teises pooles.

Oktoobriks taastuvad trammiliinid

Trammiliinidest taastuvad esimesena number 2 ja 4, mis alustavad sõitmist 1. septembrist. Liinid number 1 ja 3 on praeguse plaani järgi kavas sõitma lasta 1. oktoobril.

Trammiliinidega seotud ümberkorraldused siiski veel ei lõppe, sest Sveti sõnul soovitakse seoses Rail Baltica Ülemiste terminali ehitusega katkestada liinide 2 ja 4 lennujaama ja Ülemiste linnakuni sõitmine kaheks aastaks.

Seda, millal täpsemalt trammiliinid enam Ülemiste City ja lennujaama juurde ei sõida, tuleks Sveti sõnul küsida Rail Baltica meeskonna käest. Sveti sõnul otsib praegu linnavalitsus lahendusi, et piirkonnal säiliks hea ühistranspordiühendus.