Süüdimõistmisel võib talle määrata maksimaalselt kolme aasta pikkuse vangistuse. Kohtuasja arutamine algab oktoobris.

Ametisse saades maailma noorim valitsusjuht ja wunderkindiks ehk imelapseks ristitud Kurz lahkus poliitikast seoses kahtlustega, et ta kasutas maksumaksja raha poliitilise propaganda tegemiseks. Skandaal on löögiks ka konservatiivsele Rahvaparteile, mis on võimul püsinud alates 1987. aastast.

Uurimine puudutab Kurzi poolt 2020. aasta juunis parlamendile antud ütlusi nn Ibizagate´i kohta, mille keskmes oli tema koalitsioonipartneri Heinz-Christian Strache korruptsiooniasi. Strache mõisteti esialgu 15 kuuks vangi, ent kaebas otsuse edasi, võitis apellatsioonikohtus õiguse asja uuele arutamisele ja mõisteti tänavu jaanuaris Viini kriminaalkohtus õigeks.

Kantslerilt, päriti, milline oli tema kokkupuude enda nõuniku Thomas Schmidi määramisega riigiettevõtte ÖBAG juhatusse. Kurz valetas, et ei olnud asjaga otseselt seotud, ent hiljem avaldatud WhatsAppi sõnumid ja Schmidi enda ütlused näitasid vastupidist.

Kurz kinnitas, et ei ole ühtegi seadust rikkunud ning ootab, et kohus tõendab süüdistuste alusetust. Pärast poliitikast lahkumist töötab ta Saksa-USA miljardäri Peter Thieli investeerimisfirma Thiel Capitalis, kus tema ametinimetuseks on „globaalne strateeg.“ Varasemate skandaalidega seoses oodatakse tema suhtes ka järgmisi süüdistusi. Politico viitab siiski, et Austria prokuratuuri võime korruptsiooniasju edukalt lõpetada ei ole eriti kõrge, mida näitab ka Strache õigeksmõistmine.