Sellest teatas Venemaa inimõiguste volinik Tatjana Moskalkova, kelle poole Žuravel pöördus, vahendab Meduza.

Moskalkova teatas, et pöördus Tšetšeenia inimõiguste voliniku Mansur Soltajevi poole palvega asja kontrollida.

„Eriti palusin pöörata tähelepanu meditsiinilistele tõenditele peksmise kohta ja tunnistajate ütlustele,“ lisas Moskalkova.

Varem teatas Žuraveli peksmisest Soltajev ise.

„Ma suhtlesin täna selles küsimuses Nikita Žuraveliga. Ta rääkis, et isiklikul kohtumisel Ramzan Kadõroviga, pärast seda, kui ta väljus, peksis teda Adam Kadõrov. Väidetavalt lõi käte ja jalgade pihta,“ tsiteeris Soltajevit TASS. Soltajev lisas, et viiakse läbi konkreetne kontroll.

Väljaanne Groznõi-Inform avaldas foto väidetavast Žuraveli käsitsi kirjutatud pöördumisest, mille järgi peksti teda pärast kohtumist Ramzan Kadõroviga „islamiusku astumise küsimuses“.

Žuravel vahistati tänavu mais. Uurijate kinnitusel süütas ta Ukraina eriteenistuste ülesandel Volgogradi peamošee juures koraani, pärast mida andis videosalvestuse sellest üle Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) töötajale. SBU olevat siis levitanud seda salvestust sotsiaalmeedias.

Žuravel vahistati 22. mail ja viis päeva hiljem viidi ta eeluurimisvanglasse Groznõis. Uurimiskomitee teatas, et Žuraveli üleviimiseks Tšetšeeniasse andis käsu uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin isiklikult.

Jaga
Kommentaarid