Väidetavalt töötasid nad Vene julgeolekuteenistuste heaks. Neid süüdistatakse valedokumentide omamises. Dokumentide hulgas on Suurbritannia, Bulgaaria, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Horvaatia, Sloveenia, Kreeka ja Tšehhi passid ja ID-kaardid.

Kolm süüdistatavat vahistati Londoni politsei terrorismivastaste uurijate poolt, kes vastutavad spionaaživastase tegevuse eest.

Kolm süüdistatavat on 45-aastane Orlin Rusev, 41-aastane Bizer Džambazov ja 31-aastane Katrin Ivanova. Nad on elanud Ühendkuningriigis aastaid, töötanud erinevatel töökohtadel ja elanud mitmel pool.

Rusev on Venemaaga äri ajanud. Ta kolis Suurbritanniasse 2009. aastal ja töötas kolm aastat finantsteenuste valdkonnas tehnilises rollis. LinkedIni profiili järgi oli tal hiljem oma ettevõte, mis oli seotud signaalluurega. Viimati Great Yarmouthis elukohta omanud Rusev on märkinud, et on olnud ka Bulgaaria energiaministeeriumi nõunik.

Harrow’s nimetasid endised naabrid Džambazovit ja Ivanovat paariks. Džambazovit nimetatakse haiglate autojuhiks ja Ivanova nimetab end LinkedInis laboratooriumiassistendiks eratervishoiuäris. Paar kolis Suurbritanniasse umbes kümme aastat tagasi.

Kolm bulgaarlast lähevad Londonis Old Baileys kohtu alla jaanuaris.