Esimeses etapis rajatakse Narva ja Narva-Jõesuu vahele kuus seirepositsiooni, kuid peatselt kuulutab PPA välja hanke veel üheksa positsiooni rajamiseks Narva ja Vasknarva vahele.

„Kõigi nende seirepositsioonide abiga tahame saada reaalajas täielikku ülevaadet Narva jõel toimuvast, et saaksime kõigile juhtumitele võimalikult kiiresti reageerida. Kaasaegse tehnoloogiaga varustatud mehitamata seiremastid on selle jaoks asendamatud,“ rääkis PPA piiriehituse projektijuht Merle Tikk.

Hanke võitjaks kuulutatud KMG OÜ juhatuse liikme Indrek Pappeli sõnul viiakse esimeste seirepositsioonide projekteerimine lõpule veel selle aasta sees, misjärel algavad ettevalmistused ehitustöödeks.

„Arvestades, et tööd toimuvad Narva linnas ja linna ümbruses kokku kuuel alal, siis esmalt rajame igale alale juurdepääsuteed ning paigaldame piirdeaiad ja väravad,“ rääkis KMG OÜ juhatuse liige Indrek Pappel.

Tööde tulemusena valmivad seiremastid on teraskonstruktsioonist ja nende kõrguseks on 12 kuni 30 meetrit. Mastide kasututusse võtmiseks ehitatakse täiendavalt välja elektriühendused ja sidetrassid.

Seirepositsioonide ehitaja selgus politsei- ja piirivalveameti korraldatud riigihanke „Narva jõe seirepositsioonide taristu projekteerimine ja ehitustööde tellimine“ tulemusena. Hanke võitja KMG OÜ-ga sõlmiti leping kogumaksumusega 2 094 414 eurot 3. augustil 2023.