Rahandusminister Mart Võrklaev ütles Delfile, et tema jaoks oli uus info see, et Toomas Sildam ei võtnud ühendust fraktsioonijuhi Erkki Keldoga, et arutada riigikogus toimuvat. „Minu kõnes oli talle sõnum, et minister käib eelnõusid kaitsmas, aga fraktsioonijuht on see, kes jälgib graafikut. Loomulikult on see oluline, kuidas me need ära suudame menetleda, ja soovitus temale oli pöörduda fraktsioonijuhi poole. Tänases vestluses tuli aga välja, et ta seda kordagi teinud ei ole,“ rääkis Võrklaev ja lisas, et tema jaoks jäi arusaamatuks, mis oli telefonikõne mõte - kas suur mure eelnõude pärast või midagi muud.

Võrklaev sõnas, et kui Sildami mure oleks olnud tõsine, siis oleks ta võinud pöörduda fraktsioonijuhi poole, kes tööd korraldab. „Kui mure on tõsine, siis miks mitte ka suhelda opositsiooniga,“ sõnas ta.

Kas Toomas Sildam oli täna siiras ja rääkis tõtt? „Toomas Sildam väitis, et need samad väited, kus ta ütleb, et Mart Võrklaev oleks võinud ta nime varem välja öelda või see, et tema Delfile intervjuud andes üle nädala tagasi ei teadnud, kellest on jutt, sest kas ta ei mäletanud või oli seal veel mingi põhjus, siis mina seda siiraks ei pea,“ ütles Võrklaev.

Vaata videost lähemalt!