Fitot süüdistatakse tapmisähvarduste saatmises eelmisel kolmapäeval kolme lasuga pähe mõrvatud presidendikandidaadile Fernando Villavicenciole, vahendab BBC News.

„Kui ma jätkan... Los Chonerose [Fito kuritegeliku organisatsiooni nimi – Chone kantoni elanikud, chonelased] mainimist, murravad nad mu,“ ütles Villavicencio enne kui talle ots peale tehti.

Villavicencio mõrv on Ecuadori šokeerinud. Seni oli riik narkovägivallast ja kartellisõdadest, mis on aastakümneid vaevanud naaberriike, suuresti pääsenud. Viimastel aastatel on aga kuritegevus Ecuadoris pead tõstnud. Seda on õhutanud Colombia ja Mehhiko narkokartellid.

Eile teatas erakond Construye, et Villavicencio asemel kandideerib presidendiks teine ajakirjanik Christian Zurita, kuigi laupäeval öeldi, et seda teeb Villavicencio asepresidendikandidaat Andrea González.

Villavicencio lesk Verónica Sarauz ütles, et peab riiki abikaasa surma eest vastutavaks ja et ta ei ole rahul Gonzálezi nimetamisega Villavicencio asendajaks.

Villavicencio kampaania keskendus korruptsiooni- ja narkootikumide vastasele võitlusele. Ta oli üks kandidaatidest, kes väitis, et valitsusametnikel on sidemeid organiseeritud kuritegevusega.

Päev enne mõrva esitas Villavicencio prokuratuurile kaebuse väidetavate reeglite rikkumiste kohta endise presidendi Rafael Correa läbi räägitud naftalepingutes, mille väärtus oli üheksa miljardit USA dollarit.

Villavicencio mõrvaga seoses on vahistatud kuus Colombia kodanikku ja seitsmes hukkus tulevahetuses. Võimud ei ole teatanud, kes nad palkas.

Allilmaliider Fitot hoiti alates 2011. aastast Guayaquilis asuvas 8. vanglas. Ecuadori presidendi Guillermo Lasso sõnul viidi ta nüüd samasse kompleksi kuuluvasse 150 inimesele mõeldud maksimaalse turvarežiimiga La Roca vanglasse.