Eriagendid püüdsid Salt Lake Cityst lõunas asuvas Provos tema kodust kinni pidada Craig Deleeuw Robertsoni, kui kohaliku aja järgi eile kell 6.15 läks tulistamiseks, teatas FBI Associated Pressi vahendusel.

Robertson kirjutas esmaspäeval internetis, et kuulis, et Biden tuleb Utah’sse, ja ta kavatseb hakata „snaiprirelvaga M24 tolmu pühkima“. Enne seda postitust oli Robertson ähvardanud internetis mitmeid avaliku elu tegelasi. Ennast nimetas Robertson „MAGA Trumperiks“ (MAGA on lühend endise presidendi Donald Trumpi hüüdlausest „Make America Great Again – Teeme Ameerika jälle suureks“) ning ähvardas oma postitustes ka Trumpi-vastaste kohtuasjadega tegelevaid ametnikke.

Naabrite kirjelduste järgi oli Robertson nõder eakas mees, kes käis omavalmistatud kepiga. Sotsiaalmeediaprofiili järgi oli ta 74-aastane. Naabrite sõnul kandis ta küll relvi, aga ei paistnud ohtlikuna.

„Ei ole võimalik, et ta oleks sõitnud siit Salt Lake Citysse, pannud valmis relva ja tulistanud presidenti – sada protsenti ei ole võimalik,“ ütles naaber Andrew Maunder.

Biden lendas eile Utah’sse, kus ta külastab täna Salt Lake Citys veteranide haiglat, et rääkida seadusest, mis laiendab veteranide soodustusi. Plaanis on ka valmiskampaania rahakogumisüritus.