Häkkerite väitel said nad kätte info kogu Moskva kinnisvararegistri ja andsid selle üle Ukraina võimudele. „Meil on kogu info kõigist elukohtadest ja kinnisvaraomandist, mis asuvad neetud agressorriigi pealinnas, kes alustas sõda rahumeelse riigi vastu,“ teatasid häkkerid. „Info Ukraina-vastast sõda toetavate ametnike, poliitikute, sõjaväelaste ja julgeolekuagentuuride kohta on antud üle Ukraina kaitsejõududele.“

Suvel on Moskvas toimunud mitu droonirünnakut. Kaks järjestikust plahvatust tekitasid 30. juulil ja 1. augustil väikest kahju pilvelõhkujale, kus asub muuhulgas Vene majandusministeerium.

Kodulehe häkkimist tunnistas hiljem ka MosgorBTI, kes võttis lehe internetist maha. Esmaspäeva pärastlõunal oli leht endiselt maas. Linnavaraameti sõnul pääsesid häkkerid ligi ainult kodulehe materjalidele ja mitte andmebaasidele.

Telegrami-kanal „Važnõje istorii“ aga teatab, et häkkerid jagasid oma sõnade tõendamiseks ekraanitõmmiseid varastatud andmebaasidest ning on osa materjalist juba avaldanud. Ekraanitõmmised näitavad FSB asutuste ja sõjaliste rajatiste katastrinumbreid, vahendab kanal. Huvilised ja eksperdid saavad esimesed kümme failikomplekti alla laadida häkkerite Telegrami lehel „sudo rm -RF“. Iga kokkupakitud arhiivi suurus on 1,4 gigabaiti. Kuna häkkerite avaldatud failide allalaadimine pole tingimata ohutu, ei hakka Delfi igaks juhuks otselinki jagama.

Häkkerid tutvustasid end Ukraina IT-ekspertidena. Sama rühmitust seostatakse ka 2022. aasta mais videplatvormi Rutube tabanud küberrünnakuga, mis teenuse kaheks päevaks maha võttis. Samuti väitis rühmitus, et häkkis maikuus sisse ekspresident Dmitri Medvedevi asutatud Skolkovo fondi andmebaasidesse. Fond arvatatakse tegelevat niihästi salajase tehnoloogiaarenduse kui raha korruptiivse ümberjagamisega.



Jaga
Kommentaarid