Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase (Eesti 200) sõnul vajavad kõik riigi tehtavad kulutused kriitilise pilguga üle vaatamist ning tegevuste väga täpset eesmärkide seadmist.

„Kahtlemata tuleb noori ühiskondlikesse aruteludesse kaasata, kuid seda ei tee veebileht, vaid noortele õiguste andmine. Soovitasin Harnol väljakuulutatud veebiplatvormi hanke peatada, et üle vaadata projekti raames plaanitavad tegevused ja konsulteerida täiendavalt ekspertidega, kes aitaksid noorte kaasamise jaoks parimaid viise välja pakkuda,“ sõnas minister.

Harno elluviidavat projekti „Nutikad lahendused noorsootöös“ rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra riigi toetustest. Projekti kogumaht on 871 435 eurot. Veebiplatvormi loomine on üks projekti tegevustest.

Teadupärast oli kavas luua interaktiivne noorte osalusplatvorm, mille hankimiseks välja kuulutatud riigihanke Harno tühistas, et võtta aega teema põhjalikult läbi kaaluda ning vähendada ka projekti mitteabikõlblikkusega seonduvaid riske. Hanke eeldatavaks maksumuseks hindas amet kuni 275 000 eurot.

Veebilehe hind tõstatas avalikkuses ohtralt küsimärke: kas kokkuhoidu nõudvates oludes on ikka kõige mõistlikum kulutada veebilehele mitusada tuhat eurot? Seda eriti kahtluste taustal, kas veebilehe senine kontseptsioon on võimeline sihtgruppi (7 kuni 26-aastaseid) üldse kõnetama.

Surve veebilehe temaatikaga tegeleda laskus debati taustal haridusministrile muuhulgas ka koalitsioonist: rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond) väljendas avalikult selle projekti suhtes skepsist.