Olopi sõnul tuli päästeameti numbrilt 1247 teade, et ilvest olla nähtud Kalju tänaval Tööstuse tänava poolses otsas sirelipõõsaste all. Seitsme minutiga oli linnajääger kohal. Ta vaatas põõsaalused ja lähedal olevad puud üle, aga loomast ei olnud märkigi. „Tundub, nagu keegi teeks nalja, poisikeste naljad,“ ütles ta.

Olopi sõnul näevad inimesed looma liikumas ja arvavad ekstaasist kohe, et tegu on ilvesega, linnas liigub öösiti aga ringi ka palju rebaseid.

Ilvese tabamiseks mingit plaani Olopi sõnul veel pole. Eluspüügi puure ei saa linna paigutada, kui ei teata kindlalt, kus ta liigub. „Nii kaua, kuni teda kuskil konkreetselt mingites valvekaamerates või kuskil liikumas ei ole näha, siis sellistele infokildudele ma ei saa tugineda,“ lisas ta.

Ametlikult anti ilvesest päästeametile teada reedel, 21. juulil, kuid on teada, et märkamisi oli ka varem. Enne reedet nähti teda ka rongiperroonide juures. Seal panid teda tähele vedurijuhid. Ilmselt tuli ilves linna Rocca al Mare poolt, liikus edasi Stroomi randa ja siis Balti jaama. Tõenäoliselt on tegu noore ilvesega, kes otsib omale sobivat elukohta.

Ilvest kohates ei tohiks temaga kontakti luua ega teda toita. Malbe olemisega loom võib ohu korral inimest või lemmiklooma rünnata. Arvestades, et tegemist on kiskjaga, võivad selle tagajärjel tekkivad vigastused olla tõsised.

Linnaelanikel pole vaja ilvest nähes teda kuidagi püüdma või suunama hakata, piisab, kui anda tema asukohast teada riigiinfo telefonil 1247.