„Aasta tagasi suvel saabus Ühendkuningriigi lahingugrupp ja talvel nende lahkudes Ameerika kolleegid. Nendega igapäevaselt koos elamine ja väljaõppe läbiviimine on arendanud nii brigaadi tervikuna kui ka igat meie inimest eraldi – on kasvanud teineteisemõistmine, õpitud üksteiselt taktikat ja tugevnenud on liitlassuhted,“ ütles brigaadiülem kolonel Mati Tikerpuu.

Brigaadiülem kolonel Mati Tikerpuu hinnangul võib brigaadi möödunud tegutsemisaastat pidada edukaks. Ühest küljest on tõusnud väljaõppe kvaliteet ja allüksuste meeskonnavaim, mis paistis positiivselt välja ka sõdurite initsiatiivikuses ja motiveerituses ülesannete täitmisel õppusel Kevadtorm. Teisest küljest sai brigaad viimasel aastal olulise täienduse liitlaste näol.

Järgmisel tegutsemisaastal on brigaadi põhirõhk soomusmasinate saabumisel ning sellega kaasnevatel muutustel – uute võimete kasutamise peavad ära õppima nii tegevväelased kui ka ajateenijad ning samuti muutuvad üksuste struktuurid.

„Suures plaanis on soov jätkata igapäevast tööd brigaadi lahinguvalmiduse arendamisel, meeskonnatunde kasvatamisel ja väljaõppekvaliteedi tõstmisel. Elu saab kõigil olema huvitav!“ lisas kolonel Tikerpuu.

Tänasel aastapäeva tähistamisel osales 2. jalaväebrigaadi staabi, Kuperjanovi jalaväepataljoni, lahinguteeninduspataljoni ja staabi- ja sidekompanii kaitseväelased, Taara linnakus viibivad Ameerika Ühendriikide liitlased ning partnerid teistest kaitseväe üksustest. Tseremoonia käigus anti üle tunnustused eeskujuliku teenistusega silma paistnud 2. jalaväebrigaadi liikmetele.

2. jalaväebrigaad on Lõuna-Eesti sõjalise kaitse eest vastutav kaitseväe struktuuriüksus. Brigaadi rahuaegsesse koosseisu kuuluvad Kuperjanovi jalaväepataljon, lahinguteeninduspataljon ning staabi- ja sidekompanii. Ülejäänud üksused formeeritakse sõjaolukorras, regulaarselt täiendõpet saavate reservväelaste baasil. 2. jalaväebrigaad loodi 1. augustil 2014.