Meeleavaldus algas kesköö paiku Batumi sadamas, kuhu pidi Venemaalt saabuma ristluslaev. Teatatakse, et politseinikud ei lasknud aktiviste ohutuskaalutlustel läbi. See tekitas kähmluse. Meeleavaldajad püüdsid politseiahelikest läbi murda, et pääseda sadama territooriumile.

Raadio Vabaduse gruusia toimetus teatas, et hommikul saabus ristluslaev ikkagi Batumi sadamasse. Selle pardal on teise hulgas Vene telekanali RU.TV ekraanitähed, kes toetavad sõda Ukrainas ja Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

Politsei on püstitanud sadamasse metalltõkked ja tugevdanud julgeolekumeetmeid. On teada, et öösel vahistati kuni kümme protestijat. Meeleavaldus aga jätkub.

Blogija Nikolai Levšits teatas, et Gruusia opositsiooni aktivistid blokeerisid turistide väljapääsu laevalt kaile ega lasknud sadamasse turistide järele tulnud bussi, mida loobiti pudelite ja munadega.

Esimene protestiaktsioon venelasi vedanud ristluslaeva vastu toimus Batumis 27. juulil. Laev lahkus siis pea kohe sadamast.

Gruusia valitseva erakonna Gruusia Unistus juht Irakli Kobahhidze kritiseeris protestiaktsiooni. Gruusia president Salome Zurabišvili avaldas aga sellele toetust ja nimetas venelaste saabumist Gruusia sadamasse provokatsiooniks.