Kinnisvaraarendusettevõtte Estmak Capitali ja Tallinna haridusameti koostöös anti noortele kunstnikele võimalus teha erinevaid grafitipilte sadama ja vanalinna vahelisele alale ehitatava hotelli piirdeaiale.

Pildid, mis piiretele värviti, valiti välja Poordi Supergraafika 2023 konkursi võidutööde seast.

Sügisel kaetakse piirdeaiast grafitiga veel 38 meetrit.

Kokku osales projektis 10 meeskonda ja ligi 15 noort kunstnikku 10 erineva tööga. Noortele anti vabad käed endale meelepärase teema ja stiili valimiseks. Projekti esimeses etapis valmisid supergraafika tööd 62 meetril ning sügisel kaetakse piirdeaiast veel 38 meetrit grafitiga.

„Tahtsime anda noortele võimaluse praktiseerida tänavakunsti, mis pakub silmailu ja inspiratsiooni kohalikele elanikele ja linna külastajatele,“ ütles Estmak Capitali turundus- ja kommunikatsioonijuht Marianna Elksnin-Vald. Tema sõnul lisavad noorte loodud kunstiteosed linnaruumi uudsust ja unikaalsust ning loovad ainulaadse keskkonna ja atmosfääri. Lisaks said noored kunstnikud väärtusliku võimaluse näidata ja väljendada oma loovust.

Tegemist on juba kuuenda supergraafika suurüritusega. Noorte kunstnike loominguga saab Tallinnas tutvuda ka näiteks Pärnu maantee viaduktil, Paljassaare 2 asuvatel pindadel, Vilde spordipargis ja Kivila pargis.