Kaitseministeeriumi sõnul suunati kaks drooni sihtmärgist kõrvale elektrooniliste vahenditega ja üks hävitati. Riikliku uudisteagentuuri TASS teatel tabas üks droonidest Moskvas 50-korruselist maja OKO KOMPLEKS ja viga sai seal viibinud turvamees. Lisaks sai kahjustada ärihoone IQ-Quarter fassaad, kus purunesid aknad. Mõlemad asuvad Moskva Rahvusvahelise Ärikeskuse nimelises kinnisvaraarenduspiirkonnas. Ettevaatusabinõuna suleti Moskva Vnukovo lennujaam.

Purukslennanud akendega IQ-Quarteris asub muu hulgas valitsuskompleks, kus tegutsevad Vene majandusarengu ministeerium, tööstus- ja kaubandusministeerium ja digiarenguministeerium, samuti föderaalne rahvusasjade agentuur (FADN), akrediteerimisamet Rosakkreditatsija ja standardiamet Rosstandart. Pealtnägijate sõnul leiti plahvatuskohal maas vedelemas valitsusasutuste dokumente.

Ukraina relvajõud teatasid, et laupäeva hommikul õnnestus edukalt pommitada Tšongari silda.Sild ühendab omavahel Krimmi ja Hersoni oblasti okupeeritud alasid. Telegrami-kanal Krimski Veter lisab, et teadet kinnitavad ka Krimmis viibivad Vene turistid. Sild on suletud ja liiklus suunatakse ümber. Sama silda pommitati ka umbes kuu aega tagasi. Enne seda teatas Hersoni okupatsioonivõimude juht Volodõmõr Saldo, et Ukraina üritas purustada Krimmi ja Hersoni oblasti raudteeühendust. Tšongari silla pommitamist kinnitasid laupäeval ka Vene relvajõud, kelle väitel olevat kaugmaaraketid Storm Shadow siiski Vene õhutõrjesüsteemi Pantsir poolt alla tulistanud.

Samuti väitis Vene kaitseministeerium pühapäeval, et Krimmis tõrjuti mere kohal 25 Ukraina õhudrooni rünnak.

Jaga
Kommentaarid