Viimsi valla avalike suhete osakonna juhataja Heiko Leesment teatas, et võrreldes 2018. aastaga, mil kool oma tööd alustas, õppis seal 321 õpilast, kuid selle aasta sügisest on neid juba ligikaudu 570.

„Viimsi gümnaasium on Harjumaa esimene riigigümnaasium, mille maine on väga hea ja õppekvaliteet nii kõrge, et sinna soovitakse tulla õppima ka teistest Harjumaa omavalitsustest ning Eesti piirkondadest,“ põhjendas Leesment juurdeehituse vajalikkust.

Laienemisplaan hõlmaks uute õppeklasside rajamist, mis ühendataks olemasoleva hoonega galerii kaudu. Lisaks soovib vald rajada koolihoone kõrvale ka spordikompleksi.

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) kommunikatsioonivaldkonna juht Mari Annus ütles, et üheski teises riigigümnaasiumis ruumipuudust ei ole.

Annus selgitas, et õppekohtade arvu planeerimiseks riigigümnaasiumitesse tellitakse analüüse näiteks Praxiselt või Cumuluselt, kasutatakse kohalike omavalitsuste ja ka HTM-i enda andmeid.

„Viimsis on oodata lühiajalist õpilaste arvu kasvu. Selleks perioodiks ei ole optimaalne lahendus ehitada uut püsivat taristut, mis hiljem jääks tühjana seisma.“ ütles Annus.

Lähemalt saab lugeda ERR-ist.