Laev nimega Fremantle Highway oli teel Saksamaalt Bremerhavenist Egiptusse Port Saidi. Selle pardal on umbes 3000 autot. Tõenäoliselt süttis Hollandi rannikuvalve esindaja sõnul pardal üks elektriautodest. Tuli levis seejärel kiiresti, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Laeva pardal oli 23 inimest. Põlengu ägeduse tõttu hüppas seitse inimest laevalt kontrollitult vette, kust nad päästeti. Ülejäänud päästeti helikopteritega laeva pardalt, laevale ei ole enam kadagi jäänud. Päästetud viidi Hollandisse Lauwersoogi ja Eelde lennuväljale.

16 kannatada saanut viidi Hollandi haiglatesse. Peamiselt on neil Drenthe ohutusregiooni esindaja sõnul hingamisprobleemid. Kellegi elu ohus ei ole.

Tuli möllab peamiselt laeva esiosas. Seda üritab kustutada Hollandi rannikuvalve laev Guardian, aga kustutamist raskendab elektriautode olemasolu laeval.

Laeva meeskonnaliikmed püüdsid põlengut esialgu ise kustutada. Appi kutsuti ka spetsialiseerunud tuletõrjujad Rotterdamist, kes oleksid pidanud helikopteriga laevale saabuma, aga tuli levis nii kiiresti, et meeskonda välja ei saadetud, sest nende laevale viimine oli liiga ohtlik.

Rannikuvalve teatel on laev kreenis ja on võimalik, et see läheb põhja.

Puksiiril õnnestus laeva külge tross kinnitada, et hoida ära selle triivimine ja tähtsate Saksamaale viivate laevateede blokeerimine.

Amelandi saare omavalitsusjuht Leo Pieter Stoel on mures selle pärast, et kui laev peaks põhja minema, võib sellelt Amelandi ja ka teiste Friisi saarte rannikule jõuda igasugust reostust.