Pärast seda, kui mais oleksid Ukraina droonid jõudnud peaaegu presidendi residentsini Novo-Ogarjovos ja kui kuu hiljem oleksid erasõjafirma Wagner tankid jõudnud peaaegu Moskvasse, on Kreml hakanud varjama ka Putini liikumisi Venemaal ametlike regioonide külastuste ajal, märgib väljaanne.

Eile teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov, et Putin sõidab ühte Venemaa regiooni, aga keeldus ütlemast, kuhu täpselt.

„Arusaadavatel põhjustel me praegu ei teata regionaalvisiitidest, ei ütle külastuskohti ette, teeme seda täna päeva jooksul,“ lausus Peskov.

Umbes kuus tundi hiljem sai teatavaks, et Putin sõitis Murmanskisse, kus ta polnud käinud alates 2014. aastast. Pärast Putini lennuki maandumist seal teatas Interfax, et „riigipea Murmanski oblastis viibimise programmi detaile ei avalikustata“.

Hiljem teatas Kremli pressiteenistus, et Putin külastas raskete mererajatiste ehitamise keskust, pärast mida oli tal nõupidamine Arktika arengu üle Murmanski oblasti juhtimiskeskuses, kus ta nentis „suurte probleemide“ olemasolu infrastruktuuri ja elamispindadega.