Kaitseminister Kang Sun Nami hoiatus kõlas pärast seda, kui USA saatis sel nädalal esmakordselt aastakümnete jooksul Lõuna-Koreasse tuumarelvastatud allveelaeva, vahendab Aljazeera.

„Strateegilise tuumaallveelaeva ja muude strateegiliste vahendite üha nähtavam paigutamine võib langeda KRDV seaduses sätestatud tuumarelvade kasutamise tingimuste alla,“ teatas Kang avalduses, kasutades Põhja-Korea ametlikku riiginime Korea Rahvademokraatlik Vabariik.

Pinge USA, Lõuna-Korea ja Põhja-Korea on viimastel nädalatel süvenenud, kuna Pyongyang on Washingtoni vastuseisust ja rahvusvahelistest sanktsioonidest hoolimata suurendanud ballistiliste rakettide katsetamist.

Möödunud nädalal tegid USA, Lõuna-Korea ja Jaapan ühise avalduse, kus mõistsid hukka Põhja-Korea päevi varem toimunud kontinentidevahelise ballistilise raketi väljalaskmise.

„USA kordas, et nende kohustused ROKi [Korea Vabariik ehk Lõuna-Korea] ja Jaapani kaitsmisel on raudkindlad ja neid toetavad kõik võimalused, sealhulgas tuumarelvad,“ öeldi avalduses.