Sisserändevastane rühmitus valmistas politsei teatel ette vägivallategusid. Kahtlustatakse, et mehed muu hulgas relvastusid ja kavandasid rünnakuid vastasideoloogiat pooldavate isikute ja objektide vastu, vahendab Helsingin Sanomat.

„Politsei arusaamise järgi valiti kavandatud vägivaldsete rünnakute sihtmärgid välja nahavärvi ja poliitiliste või muude ideoloogiliste vaadete alusel. Lisaks inimsihtmärkidele kavandasid kahtlusalused oma vestlustes rünnakuid ka infrastruktuuri erinevate osade, muu hulgas elektrivõrgu ja raudteeliikluse vastu. Isikuid kahtlustatakse enese koolitamises eriti 3D-relvatehnikas ja valmistumises terroriteo toimepanemiseks relvaga,“ ütles Häme politsei kriminaalkomissar Tuomas Kuure.

Kuure sõnul põhinesid kahtlusaluste motiivid ja sellega seotud relvade ehitamine aktseleratsionistlikul ideoloogial, mille eesmärk on ühiskonna kokkuvarisemiseni viivate arengute kiirendamine ja toetamine eri viisidel.

Eeluurimise järgi osalesid rühmituse liikmed kõik eri viisil 3D-relvade ehitamises ja kavandamises. Relvade valmistamiseks renditi garaaž.