Mitmes videos sotsiaalmeedias on näha inimesi ronimas saatkonna rõdudele, süütamas lippe, vehkimas koraanidega ja karjumas. Koidu ajaks olid kohale toodud julgeolekujõud ja veekahurid ning hoonest tõusis suitsu. Pealtnägija ütles Reutersile, et vägivallas osales mitusada inimest, vahendab SVT Nyheter.

Rootsi välisministeeriumi sõnul ollakse olukorrast teadlikud.

„Meie saatkonna personal on väljaspool ohtu ja välisministeerium on nendega pidevas kontaktis. Me mõistame hukka kõik rünnakud diplomaatide ja rahvusvaheliste organisatsioonide personali vastu. Rünnakud saatkondade ja diplomaatide vastu kujutavad endast Viini konventsiooni tõsist rikkumist. Iraagi võimud vastutavad diplomaatiliste missioonide ja diplomaatilise personali kaitsmise eest,“ teatas Rootsi välisministeerium.

Rootsi politsei andis hiljuti loa avalikuks kogunemiseks täna Iraagi saatkonna juurde Stockholmis, kus üks isik kavatseb taas koraani põletada.

Reutersi teatel eelnesid vägivallale Bagdadis mõjuka šiiitide liidri Moqtada al-Sadri toetajate üleskutsed protestidele Telegramis.

Rootsi saatkonda Bagdadis rünnati al-Sadri üleskutse peale ka 29. juunil.

Iraagi välisministeerium distantseeris end nendest sündmustest.

„Välisministeerium mõistab karmilt hukka tegevuse, mille käigus süüdati põlema Rootsi saatkond Bagdadis,“ öeldi Iraagi välisministeeriumi avalduses.

Iraagi pool lubas kiiret juurdlust.