Paljud lubasid, et enam juuli keskel Lõuna-Euroopasse ei tiku. „Olin väga üllatunud,“ ütles Austraaliast tulnud Caitlin.

Ameeriklanna Dalphna Nieburn tunnistas, et puhkus on sisuliselt rikutud. „Olen valmis tagasi hotelli minema, selle asemel et ringi jalutada,“ ütles naine.

Madridis õnnestus Reutersil siiski kohata ka üht Argentina turisti, kes kinnitas, et teda kuumus ei mõjuta. Selgelt parem oli olukord Põhja-Hispaanias, kus oli nädala lõpus võimalik ka raskema pagasiga ringi matkata.

Väärib märkimist, et intervjuud on tehtud enne uue ja hullema kuumalaine kohalejõudmist. Teisipäevaks prognoositi Itaalias, Hispaanias ja Kreekas taas 40 kraadini lähenevat temperatuuri. Weather.com vahendab, et kohaliku aja järgi kell 11 oli Siracusas 35, Catanias 36 ja Roomas 31 kraadi kuuma, pärastlõunal aga oodatakse Itaalia pealinnas juba 41-kraadist soojust. Ka Madridis mõõdeti samal ajal kõigest 31-kraadine kuumus, ent õhtupoolikuks prognoositakse seal 39 kraadi sooja. Lõuna-Kreekas Calamatas oli temperatuur teisipäeva ennelõunal 38 kraadi ja Türgi Antalya kuurordis 39 kraadi.