„Torustike seireanalüüsi tulemused näitavad, et kahjuks Tehnika tänava kanalisatsioonikollektori renoveerimistöid enam edasi lükata ei saa. Tegemist on elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamiseks vajalike töödega ning edasilükkamine tooks kaasa liiga suure üleujutuste riski,“ rõhutas Tallinna Vee varahaldusdirektor Tarvi Thomberg. Lisades juurde, et töödega planeeritakse valmis saada kiirendatud korras enne septembri algust ning töid teostatakse kahes vahetuses. „Alustame töödega hommikul kell 8 ja lõpetame öösel kell 1. Palume kohalike elanike mõistvat suhtumist, kui intensiivsematel päevadel tekib Tehnika tänaval liigne müra, mis võib häirida tavapärast elurütmi. Vabandame võimalike ebamugavuste pärast,“ jätkas ta.

Reovee ärajuhtimise teenus piirkonnas ei katke. Kõigi sulgemiste puhul on tagatud läbipääs operatiivteenistustele, ühistranspordile ja kohalikele elanikele, kelle kodule juurdepääs jääb renoveerimistööde alale.

Tehnika tänava kanalisatsioonikollektor on rajatud aastal 1937 ning teenindab suure tarbijaskonnaga piirkonda (üle 200 hoone), juhtides ära nii reo- kui sademevett. Vooluhulgad ulatuvad antud teeninduspiirkonnas kuni 2500 m3/h.

Tegu on järjekordsete teesulgemistega Tallinna kesklinnas ja selle ümbruses. Hetkel on suletud näiteks Hobujaama ristmik ning osaliselt ka Pronksi-Jõe kant. Esimene neist on seotud trammitee ehitusega, teine Pronksi projektiga.

Lisaks pandi pikaks ajaks kinni Tondi ülesõit. Tööde tulemusena valmib 2024. aasta lõpuks uus raudteealune läbisõit.