„Nagu väidetud, oli süüdistatav kriitiline osaleja skeemis, mis pakkus Ameerika päritolu elektroonikaseadmeid ja laskemoona Venemaa sõjategevuse ja relvade arendamise edendamiseks, rikkudes USA ekspordikontrolli, majandussanktsioone ja muid kuritegelikke seadusi,“ ütles USA prokurör Breon Peace.

Abiprokurör Kenneth A. Polite kohtus detsembri alguses Eesti kolleegidega Tallinnas seoses USA palvega arreteerida Konoštšenok. „Soovin avaldada austust peaprokurör Andres Parmase meeskonnale ja Eesti kaitsepolitseile selle juhtumi prioritiseerimise ning nende tihedale koostööle justiitsministeeriumi rahvusvahelise bürooga Konoštšenoki ajutiseks arreteerimiseks ja väljaandmiseks,“ ütles Polite.

Konoštšenok vahistati Eestis 6. detsembril 2022. aastal. Teda kahtlustati kuulumises rahvusvahelisse Venemaa luurevõrgustikku. Kõnealuse luurevõrgustiku eesmärk oli hankida Venemaa sõjaväele USAs toodetavat militaartehnoloogiat. Soovitud kaup osteti USAs kokku võltsdokumentidega ja toimetati siis meritsi mõnda Euroopa või Aasia riiki, et viia see edasi Venemaale.

2022. aasta detsembris kirjutas Konoštšenokist Eesti Ekspress.