Valitsus pidas hommikul kell 9 istungi, kus võeti vastu 27 päevakorrapunkti. Nende hulga kuulus muuhulgas arvamuse andmine tulu- ja käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu kohta, hariduslike erivajadustega õpilastele mõeldud põhikoolide õppehoonete investeeringute kinnitamine, valitsuse korralduse muutmine ja palju muud.

Peaminister Kaja Kallas rääkis alustuseks NATO tippkohtumisest. „Me läksime sinna eesmärgiga, et kinnitada üle, et Venemaa on endiselt oht nii Euroopale kui ka NATOle, teiseks, et sellele ohule vastata me peame vastu võtma uued kaitseplaanid, kolmandaks, selleks, et kaitseplaanid täita sisuga, tuleb tõsta kaitseinvesteeringud ikkagi vähemalt 2 protsendile SKTst. Neljandaks Ukraina liitumise perspektiiv NATOga ja viiendaks Rootsi liitumine NATOga,“ loetles Kallas lisades, et kokkulepe saavutati ka õhukaitset puudutavas.

Valitsuse istungil võeti vastu otsuseid 28 teemal. 20 otsust olid seotud riigikogu obstruktsiooni eelnõudega, mis omakorda olid seotud maksumuudatustega. „Me ei toetanud ühtegi neist ettepanekutest, sest need ei olnud tehtud mitte sisulisel vaid obstruktsiooni eesmärgil,“ sõnas peaminister.

Kaja Kallas rääkis ka Parvel Pruunsillast. Eelmisel nädalal esitas Delfi küsimuse, millise hinnangu annab koalitsioon sellele, et Pruunsild toetas opositsiooni miljoni euroga. Kallas vastas tookord, et ta ei ole küll uudist veel lugenud, aga tundub, et kuulujuttudel oli alust justkui Pruunsild oleks opositsioonile, sh valitsuses olnud keskerakonnale maksnud, et nad valitsuse lõhuksid. „Tundub, et juttudel oli alust,“ sõnas siis Kallas.

Paar päeva tagasi saabus advokaat Paul Kereselt peaministrile meil, kes nõudis Pruunsilla ees vabandamist. Seda Kallas täna ei teinud.

Pressikonverentsil rääkis ka haridus- ja teadusminister Kristina Kallas 1.-6. klassiliste maakoolide toetusmeetmest ning terviseminister Riina Sikkut sai sõna vaktsiinide teemal.

Pressikonverents algas kell 12. Seda saab jälgida ka Delfi otseblogist: