Hommikujooksu tegevat Ržitskit tulistati selga ja rindu, vahendab Vene meedia. Telegrami kanal Baza edastab, et Ržitski tapnud kurjategija sai Strava spordirakenduse kaudu tema liikumist jälgida. Ržitski postitas regulaarselt teateid enda jooksudest ja jooksis peaaegu alati sama marsruuti mööda.

Kiiev süüdistas Ržitskit allveelaevalt tulnud raketirünnakus, väites, et ta oli sel ajal allveelaeva Krasnodar komandör. Ržitski pere ja sõbrad on aga Bazale väitnud, et ta lahkus Venemaa relvajõududest enne sõja algust.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraat GUR ei võtnud endale vastutust Ržitski surma eest. Ent GUR jagas krüptilises sõnumis rünnaku üksikasju, sealhulgas kellaaega ja tunnistajate puudumist vihma tõttu.

Ka agentuuri juht Kõrõlo Budanov eitab Ukraina seost rünnakuga. Twitteris levib aga jutt, et Budanov on laikinud Ržitski hiljutist postitust oma jooksumarsruudi kohta.

Täna teatas Venemaa juurdluskomitee võimaliku tapja vahistamisest. Krasnodari territooriumil peeti kinni kodanik Sergei Denisenko. Komitee teatel leiti kinnipidamisel tema kodust eeldatav mõrvarelv, summutiga püstol.