Teisipäeva lõunal hakkas NATO tippkohtumise pressikeskuses levima kuulujutt, et õhtul kesklinnas toimuval heategevuslikul kontserdil astub muusikute kõrval kõnega üles ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Kontserdi korraldaja kinnituse peale kohale läinud Delfi leidis eest ootamas tuhandeid kohalikke, kes olid samuti haisu ninna saanud. Paljud neist olid Zelenskõi nägemisest ja linnas toimuvast NATO tippkohtumisest väga vaimustuses.

„Isegi linnapea ütles, et äkki saate [tippkohtumise ajaks] linnast lahkuda, minge puhake, minge näiteks Kaunasesse!“ rääkis Delfile Laurinas, kes jäi spetsiaalselt tippkohtumiste ajaks Vilniusesse. Olgugi, et paljud tänavad on suletud ja liikumine raskendatud.

„Vaatasin päev läbi uudiseid. Mind huvitas, millal Biden tuleb, mis lennukid maanduvad... Praegu on [leedukate jaoks] väga huvitav aeg. Once in a lifetime! Täna nägin Zelenskõid, homme lähen Bidenit vaatama. Ma olen väga elevil!“

Kuidas suhtusid kohalikud Zelenskõi üllatuskõnesse ning kuidas suhtuvad kodulinnas toimuvasse tippkohtumisse? Vaata videost!

Vt ka Delfi fotograafi Ilmar Saabase galeriid: