Paet rääkis, et uut sisulist arengut ei tulnud, sest liikmesriikide konsensust konkreetsete sammude osas Ukraina NATOga liitumise osas ei olnud.

„Tippkohtumise kommünikees öeldakse, et „Ukrainale antakse alliansiga liitumiskutse siis, kui liitlased on nõus ja tingimused on täidetud. Ukraina julgeolek on liitlastele ja alliansile väga tähtis.“ Kena. Aga see on olnud kogu aeg teada, et ainult nii saavad uued liikmed NATOga liituda,“ sõnas ta lisades, et näiteks nii said värskelt Soome ja Rootsi liituda.

„Ka teatati tippkohtumise tulemusena, et otsustati asutada NATO-Ukraina nõukogu, et edendada poliitilist dialoogi, kaasamist, koostööd ja Ukraina euroatlantilisi eesmärke NATOga liitumisel.“

Paedu sõnul on NATO-Ukraina nõukogu tegutsenud varemgi. „Tõsi, siis oli ka NATO-Vene nõukogu, millel on nüüdseks juhe välja tõmmatud.“

Ta rääkis, et NATO riigid peavad aitama Ukrainal oma maa vabastada ning töötama konsensuse saavutamiseks Ukraina NATO-tuleviku osas. Euroopa julgeolek vajab tema sõnul sisulist uue taseme saavutamist. „Ja see on võimalik ainult Ukraina vabastamise ja selge kuulumisega Euroopa julgeolekuruumi koos kõigi vajalike garantiidega, et edasisi kallaletunge vältida,“ lisas ta.