Kreml väljendas nördimust ja ähvardas tagajärgedega.

Suurbritannias Storm Shadow nime kandvaid Briti-Prantsuse arenduses valminud rakette on alates maist Ukrainale andnud ka britid. Need võimaldavad anda täppislööke kuni 250 kilomeetri kaugusele. Macroni sõnul aitab uus tarne rünnata Ukrainal sügaval Vene okupatsioonivõimude tagalat. „See on kooskõlas meie doktriiniga, mille eesmärk on võimaldada Ukrainal oma territooriumi kaitsta,“ põhjendas president.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul ei jäta Venemaa sellele sammule reageerimata. „Meie seisukohast on see otsus eksitus ja sellel on tagajärjed Ukraina poole jaoks, kuna sunnib meid võtma vastumeetmeid,“ ütles Peskov. „Sellised otsused ei saa ega ole võimelised mõjutama terrorivastase operatsiooni sündmuste kulgu. Need teevad Kiievi režiimi saatuse vaid hullemaks.“

Saksa valitsuse allikad ütlesid AFP-le, et riik valmistub välja kuulutama järjekordset 700 miljoni euro suurust relvapaketti ning tegu olevat „väga substantsiaalse“ relvasaadetisega. Tänavu alustas Saksamaa Ukrainale lisaks vanematele mudelitele tankide Leopard 2 tarnimist.



Jaga
Kommentaarid