Tallinnas Harju maakohtus toimub eelistung, kus pannakse paika kohtuliku menetluse ajagraafik. Ühtlasi on osapooltel võimalik esitada kohtule eri taotlusi. Marki süüdistatakse tapmises ja kehalises väärkohtlemises.

Võigas kuritegu leidis aset koolistaadioni juures, kus aega veetsid neli noormeest ja üks neiu. Kell 00.14 anti häirekeskusele teada teadvuseta noormehest ja vigastatud neiust. Sündmuskohale jõudnud meedikud tuvastasid 19-aastase noormehe surma. 17-aastase tütarlapse viis kiirabi haiglasse ja tema elu ohus polnud.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Madis Allak sõnas, et kahtlustatava leidis koerapatrull kell 00.32 staadionist paar tänavat kaugemalt. „Noormees oli joobes ega allunud politsei korraldustele ning tema kinnipidamiseks tuli kasutada sundi,“ sõnas Allak.

Delfi käis sündmuskohal 30. aprilli päeval. Sinna oli toodud leinaküünlaid ja lilli.

Hukkunud noormehe Kevini sõbrad olid asjaoludega kursis. Kirjeldati, et tunnistajate sõnutsi ründas Mark Kevinit noaga tühja-tähja pärast. „Vanad tülid. Ja Mark oli purjus ka,“ ütles üks noormees ning väitis, et Mark ongi säärane, kes kisub tüli üles ja kipub teisi ähvardama. „Aga et nuga – küll on kõva mees...“ ütles ta irooniaga.

Sõprade teada virutas Mark Kevinile noahoobi otse kõrri, tabades ilmselt arterit. Verd hakkas purskama. 17-aastane neiu üritas sekkuda, aga sai samuti noahaava. Pärast rünnakut tormas Mark minema. Seltskonna kaks ülejäänud liiget üritasid Kevinil verejooksu peatada ja helistasid häirekeskusesse. Sõbrad nentisid, et sellise kõrihoobi puhul polnud enam võimalik midagi päästa, aga vähemasti ikkagi üritati, ei antud alla.

Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee taotles järgneval päeval Marki vahi alla võtmist. Kohus nõustus prokuröriga ning leidis, et vabaduses viibides võib too toime panna uusi kuritegusid.

Kehtivaid kriminaalkaristusi Markil pole.