Eile päeval sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Keskallee tänaval pääses lahti toidupoe juures puu külge seotud suur koer ja ründas seal ühte väiksemat koera, kes saadud vigastuste tõttu hiljem suri. Rünnanud koera omanikuga on politseinikud lemmikloomade pidamise korra rikkumiste tõttu ka varem kokku puutunud. Politsei leppis koeraomanikuga telefoniteel kokku, et ta loovutab oma koera loomade varjupaigale, millega mees oli nõus.

Täna hommikul, kui piirkonnapolitseinikud koos koerte varjupaiga töötajaga koeraomaniku maja juurde jõudsid, lasi mees koera lahti. Politseinikud kasutasid nende suunas jooksnud ja neid hammustada proovinud koera peatamiseks tulirelva, tehes mitu lasku. Koer sai kuulitabamusest vigastada ning viibib loomade varjupaigas jälgimise all. Politseinikud ega varjupaiga töötaja vigastada ei saanud.

„Tulirelva kasutamine avalikus ruumis on kõige äärmuslikum vahend ning politsei ei tee seda kunagi kergekäeliselt, sealhulgas loomade suhtes,“ ütles Jõhvi politseijaoskonnajuht Andreas Kliimant. „Antud olukord nõudis kiiret reageerimist ja ründe tõrjumist. Positiivne on see, et meie ametnikud ega varjupaiga töötaja vigastada ei saanud ja ka koera vigastused ei ole eluohtlikud.“

Politseile koera kallale ässitanud mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 274 alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu.