Kuu aega tagasi alanud vastupealetungi peamiseks tagajärjeks ongi seni olnud Lõuna- ja Ida-Ukrainas asuvate Vene laskemoonaladude, staapide ja logistikakeskuse süstemaatiline hävitamine. Ka kolmapäeval tulid teated uutest tabamustest Donetski oblastis Jassõnovatas ning Zaporižžja oblastis Berdjanskis ja Tokmakis. Nagu videost näha, sai Makijivkas pihta aga midagi oluliselt suuremat.

Enne video ilmumist väitsid okupatsioonivõimud, et Ukraina olevat tulistanud rahulike elurajoonide pihta, kus sai surma üks ja viga üle 40 tsiviilelaniku. Endine välikomandör Igor Girkin (Strelkov) kirjutas Telegramis, et tema andmeil sai siiski pihta suur sõjaväeladu, kus olevat hoitud kütust ja määrdeõli. Ukraina poole avalduses öeldakse vaid seda, et tegu on laoga. Kolmapäeval Telegramis ilmunud videos on aga näha, kuidas ohtralt laskemoona öise põlengu käigus lõhkeb ja laiali lendab.

Ukraina maavägede juht Oleksandr Sõrskõi ütles esmaspäeval vastupealetungi aeglast tempot kommenteerides, et olukord kulgeb vastavalt varasemale plaanile. Lõunarinde juht Oleksandr Tarnavskõi lisas, et olukord on stabiilne ja Ukraina pole pealetungiks veel kogu jõudu välja pannud. „Paistab, et Ukraina väed keskenduvad praegu asümmeetriliste kaotuste tekitamisele, leppides Ukraina elavjõu säästmise nimel aeglasema territoriaalse eduga ja kurnates järk-järgult välja Vene elavjõudu ja varustust,“ kommenteeris teisipäeval USA mõttekoda Sõjauuringute Instituut (ISW).



Jaga
Kommentaarid