Fontanka teatas, et eile pärastlõunal sõitsid Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) Peterburi ja Leningradi oblasti valitsuse hoone juurde Liteinõi prospektil 7. seeria BMW ja seda saatnud Toyota Land Cruiser ihukaitsjatega. Fontanka andmetel pargiti korteež Špalernaja tänava maja number 25 juurde. BMW tagumine uks avanes ja sellest astus välja Prigožin, kes kõndis paar meetrit ja avas ise kroonuliku massiivse ukse, millest paremal on ajalooliselt silt „Vastuvõtt“.

Mõni tund enne seda kutsuti Prigožin ametlikult kohale, et tagastada talle 24. juunil läbiotsimise käigus tema linnalähedases residentsis Peterburi Primorski rajooni Lahta-Olgino ringkonna Severnõi Versali („Põhja-Versailles“) asulas leitud relvad.

Fontanka andmetel tagastati Prigožinile eile kaks karabiini Saiga, Austria päritolu vintpüss Steyr Mannlicher, poolautomaatvintpüss ARka ja veel mitu püssi ja püstolit. Selle kollektsiooni kõige auväärsem ese on Fontanka teatel nimeline püstol Glock, millega autasustas Prigožinit Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ajal, kui nende vahel enne „sõjalist erioperatsiooni“ veel erimeelsusi tekkinud ei olnud.

Ametlik protseduur Liteinõi prospektil ei kestnud kaua, kirjutab Fontanka. Varsti Prigožin väljus ning teda saatnud isikud viisid relvad autosse. Korteež lahkus.

Jaga
Kommentaarid