Iisraeli sõjavägi teatas, et tapetud on seitse palestiina võitlejat. Palestiina tervishoiuametnikud teatasid viie inimese hukkumisest ja 30 vigastada saamisest, vahendab BBC News.

Jeninis on viimase aasta jooksul toimunud korduvalt Iisraeli sõjalisi reide ja sealseid palestiinlasi on seostatud rünnakutega iisraellaste vastu.

Iisraeli sõjaline operatsioon, mis näib olevat üks suuremaid Läänekaldal aastate jooksul, algas täna varahommikul.

Iisraeli väed kasutasid drooni, et rünnata korterit Jenini suure põgenikelaagri keskel. Selles piirkonnas elab vaid 0,42 ruutkilomeetril umbes 14 000 inimest.

Iisraeli sõjavägi teatas, et korterit kasutati ühendatud operatiivse komandokeskusena laagri ja Jenini Brigaadide jaoks. Viimasesse kuuluvad erinevate palestiinlaste relvarühmituste esindajad.

Droone on kasutatud ka muude õhulöökide andmiseks ja arvatakse, et tuhanded Iisraeli sõdurid osalevad terrorismivastases operatsioonis, mis on suunatud palestiinlaste relvitustamisele ja selle vastu, et Jenini kasutataks palestiina võitlejate turvapaigana.

„Me võitleme okupatsioonivägede vastu viimase hingetõmbe ja kuulini ning me teeme koostööd ja ühendasime kõik fraktsioonid ja sõjalised formeeringud,“ teatasid Jenini Brigaadid.